Houbový krém s hlívou ústřičnou, portobello a lesními houbami recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
150 g máslo
1 l smetana
0,5 l voda
100 g hlíva ústřičná
čerstvý tymián
mletý černý pepř
extra panenský olivový olej
lesní houby
3 sklenky sladký vermut
3 ks houby portobello

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu ústřičnou, velké houby portobello a čerstvě nasbírané lesní houby (nejlépe 3 druhy) očistíme a nakrájíme na tenké plátky

  2. Na rozpálenou pánev dáme olivový olej, houby portobello a hlívu ústřičnou, orestujeme, přidáme sůl, pepř a 3 panáky sladkého vermutu. Necháme vyvařit alkohol a přidáme smetanu (21 %), vodu, čerstvý tymián, máslo a necháme povařit. Těsně před dokončením polévky přidáme čerstvé lesní houby, dochutíme solí, pepřem a servírujeme

  3. Houbový krém s hlívou ústřičnou, portobello a lesními houbami podáváme s pečivem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!