Houbový koláč recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
olej
sůl
1 svazek petrželka
4 ks cibule
rozmarýn
300 g mozzarella
500 g listové těsto
mletý pepř
750 g čerstvé houby

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Čerstvé bylinky nasekáme

  2. Cibulku zpěníme na oleji, přidáme nakrájené žampiony či jiné čerstvé houby a chvíli restujeme, přidáme nasekané bylinky a prolisovaný česnek, osolíme, opepříme

  3. Plech vyložíme rozváleným listovým těstem, okraje zvýšíme a dno těsta několikrát propícháme vidličkou. Lze použít jeden plech či formu, ale i malé zapékací mističky, jen bude s těstem více práce

  4. Houbovou směs rozložíme na připravené těsto a posypeme nakrájenou mozzarellou

  5. Houbový koláč pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi půl hodiny. Okraje koláče by měly být zlatavé

  6. Upečený houbový koláč necháme částečně vychladnout, nakrájíme a podáváme. Chutná skvěle jen tak k vínu, ale poslouží i jako rychlá večeře

  7. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!