Rýže s baby špenátem, jarní cibulkou a liškami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
voda
2 lžíce slunečnicový olej
čerstvě mletý černý pepř
2 ks jarní cibulka s natí
2 ks rýže ve varném sáčku
200 g čerstvé lišky
100 g baby špenát

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé lišky vsypeme do cedníku s většími oky a pořádně propláchneme pod proudem tekoucí studené vody, abychom z nich dostali všechny nečistoty. Poté lišky necháme dobře odkapat od vody. Baby špenát odstopkujeme, umyjeme a také necháme okapat. Očištěnou jarní cibulku i s natí nakrájíme na kolečka. Rýži uvaříme podle návodu v osolené vodě

  2. Na oleji orestujeme jarní cibulku do zesklovatění, přidáme lišky, maličko podlijeme vodou, osolíme a dusíme do změknutí. Podle potřeby opakovaně podléváme malým množstvím horké vody. Potom necháme lišky vydusit až na tuk, přidáme baby špenát a necháme jen krátce zavadnout. K hotovému základu přidáme uvařenou suchou rýži, okořeníme mletým pepřem a vše dobře promícháme

  3. Rýži s baby špenátem, jarní cibulkou a liškami servírujeme ihned po přípravě. Pokrm podáváme jako přílohu k masu, ale také jako samostatné jídlo, které doplníme jemným salátem (rajčatový, zelený listový apod.). Jde o jednoduché jídlo, které je velmi chutné a vynikne v něm vůně čerstvých lišek. Neváhejte a připravte si rýži s baby špenátem, jarní cibulkou a liškami, sezóna lišek je právě v plném proudu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!