Osso buco s rozmarýnem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
olej
sůl
vývar
1 lžíce máslo
1 ks cibule
1 větvička rozmarýn
100 ml bílé víno
hladká mouka
1 lžička citronová kůra
mletý bílý pepř
1 ks ančovička
1 snítka citronová tráva
4 porce telecí lýtko s kostí
1 hrst čerstvá plocholistá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa s morkovou kostí očistíme, osolíme, opepříme, okrajové blány nařízneme a plátky obalíme v hladké mouce. Připravíme si zeleninu. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a malý stroužek česneku prolisujeme

  2. Připravíme si tzv. gremoládu. Jemně usekanou citronovou trávu promícháme s citronovou kůrou, usekanou petrželkou, prolisovaným česnekem a rozetřenou ančovičkou

  3. Na rozehřátém másle s olejem opečeme maso z obou stran a pak ho vyndáme. Na výpeku orestujeme cibuli a snítku rozmarýnu, pak maso vrátíme zpět a vše podlijeme bílým vínem. Jakmile se alkohol zcela odpaří přilijeme malé množství vývaru a plátky dusíme za občasného podlévání doměkka. Asi v polovině dušení maso opatrně obrátíme. Nakonec přidáme gremoládu a již jen krátce povaříme. Podle chuti pokrm dosolíme a dopepříme

  4. Telecí osso buco s rozmarýnem rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme s rýží. Výborně chutná s šafránovým rizotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!