Ostrá čínská polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce ocet
2 l masový vývar
3 lžíce sójová omáčka
1 špetka chilli koření
30 dkg pekingské zelí
30 dkg vepřové maso
1/4 ks paprika (červená)
1/4 ks paprika (žlutá)
1 ks mrkev (větší)
2 lžíce mražená kukuřice

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme a nakrájíme na tenké nudličky a uvaříme doměkka ve vývaru. Pravý masový vývar můžeme nahradit i 2 kostkami masového bujónu, rozpuštěného ve 2 litrech vody

  2. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na nudličky nebo půlměsíčky. Ze zelí použijeme košťálovou část, tu opláchneme a nakrouháme. Omyté papriky nakrájíme na malé kousky

  3. Mrkev, zelí, papriky a kukuřici přidáme do masového vývaru s uvařeným měkkým masem a jen krátce spaříme, aby zelenina zůstala křupavá. Přilijeme sójovou omáčku, ocet

  4. V malém množství studené vody rozmícháme 2 lžíce solamylu, přilijeme do vývaru a krátce povaříme. Polévku tak zahustíme. Stačí jen podle chuti okořenit chilli a ostrá čínská polévka je hotová. Chilli sypeme opravdu s mírou, koření je velmi ostré.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!