Ostrá čínská polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce ocet 2 l masový vývar 3 lžíce sójová omáčka 1 špetka chilli koření 30 dkg pekingské zelí 30 dkg vepřové maso 1/4 ks paprika (červená) 1/4 ks paprika (žlutá) 1 ks mrkev (větší) 2 lžíce mražená kukuřice
Postup Ostrá čínská polévka
Postup přípravy receptu
-
Maso opláchneme a nakrájíme na tenké nudličky a uvaříme doměkka ve vývaru. Pravý masový vývar můžeme nahradit i 2 kostkami masového bujónu, rozpuštěného ve 2 litrech vody
Mrkev oškrábeme a nakrájíme na nudličky nebo půlměsíčky. Ze zelí použijeme košťálovou část, tu opláchneme a nakrouháme. Omyté papriky nakrájíme na malé kousky
Mrkev, zelí, papriky a kukuřici přidáme do masového vývaru s uvařeným měkkým masem a jen krátce spaříme, aby zelenina zůstala křupavá. Přilijeme sójovou omáčku, ocet
V malém množství studené vody rozmícháme 2 lžíce solamylu, přilijeme do vývaru a krátce povaříme. Polévku tak zahustíme. Stačí jen podle chuti okořenit chilli a ostrá čínská polévka je hotová. Chilli sypeme opravdu s mírou, koření je velmi ostré.