Ostatkové koblížky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 lžíce rum 100 ml mléko 1 balíček prášek do pečiva 3 lžíce cukr moučka 250 g polohrubá mouka olej na smažení 1 kostka plnotučný tvaroh 1 lžíce strouhaný perník 1 lžíce strouhaný perník 2 ks vejce (L)
Postup Ostatkové koblížky
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme s práškem do pečiva, perníkem a špetkou soli. Vejce rozšleháme v mléce s rumem
Do mouky vmícháme tvaroh a mléko s vejcem. Vzniklé (mírně lepivé) těsto necháme 10 minut odpočinout
Rozehřejeme dostatečné množství oleje a pomocí dvou lžic "namáčených" v polohrubé mouce z těsta bereme kousky a ve tvaru kuličky je vkládáme do oleje. Ostatkové koblížky smažíme po obou stranách dozlatova. Hotové koblížky klademe na papírové utěrky odsát olej
Horké ostatkové koblížky obalujeme ve směsi cukru s perníkem a klademe v jedné vrstvě vychladnout na podnos. Z těsta připravíme asi 40 koblížků.