Ostatkové koblížky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 lžíce rum
100 ml mléko
1 balíček prášek do pečiva
3 lžíce cukr moučka
250 g polohrubá mouka
olej na smažení
1 kostka plnotučný tvaroh
1 lžíce strouhaný perník
1 lžíce strouhaný perník
2 ks vejce (L)

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s práškem do pečiva, perníkem a špetkou soli. Vejce rozšleháme v mléce s rumem

  2. Do mouky vmícháme tvaroh a mléko s vejcem. Vzniklé (mírně lepivé) těsto necháme 10 minut odpočinout

  3. Rozehřejeme dostatečné množství oleje a pomocí dvou lžic "namáčených" v polohrubé mouce z těsta bereme kousky a ve tvaru kuličky je vkládáme do oleje. Ostatkové koblížky smažíme po obou stranách dozlatova. Hotové koblížky klademe na papírové utěrky odsát olej

  4. Horké ostatkové koblížky obalujeme ve směsi cukru s perníkem a klademe v jedné vrstvě vychladnout na podnos. Z těsta připravíme asi 40 koblížků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!