Rychlá rajčatová omáčka na pizzu podle Jamieho Olivera recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
4 lžíce olivový olej
1 svazeček čerstvá bazalka
mořská sůl
čerstvě mletý černý pepř
3 ks oloupané oválné konzervovaná rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpálenou pánev nalijeme 4 lžíce olivového oleje a přidáme plátky česneku. Když začne česnek zlátnout, přihodíme lístky bazalky, konzervovaná celá rajčata i se šťávou a vařečkou je rozmačkáme na jemno. Ochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem. Když směs projde varem, odstavíme z plamenu

  2. Omáčku propasírujeme přes husté síto do mísy, odstraníme česnek a bazalku a oškrábeme zbytek chutné omáčky vařečkou ze síta a přidáme ke směsi v míse

  3. Omáčku vrátíme do pánve, když začne vřít, snížíme plamen a necháme asi 5 minut jen probublávat, aby se zkoncentrovaly chutě. Omáčka je hotová, když dosáhneme správnou roztíratelnou konzistenci omáčky

  4. Omáčku můžeme skladovat v čistých sklenicích ve chladničce asi týden. V menších dávkách ji můžeme i zmrazit, ale nejlepší je však čerstvě připravená. Omáčka je nádherně voňavá, sladká a rychle hotová. Z uvedeného množství surovin uděláme asi 500 ml velmi chutné omáčky

  5. Rychlou rajčatovou omáčku podle Jamieho Olivera používáme hlavně na pizzu, ale výborně se hodí na těstoviny a také lze servírovat k masu i rybě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!