Rychlá zelňačka bez masa recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

olej
sůl
3 ks brambory
1 ks cibule
1/2 lžičky kmín
2 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
hladká mouka
1 lžíce mletá sladká paprika
250 g kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Zelí propláchneme a pokrájíme na menší kousky

  2. Ve větším hrnci rozpálíme olej, vsypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Poté přidáme brambory. Orestujeme za stálého míchání, zaprášíme mletou sladkou paprikou a nakonec hladkou moukou. Základ na zelňačku bez masa osolíme, přidáme kmín, bobkový list a nové koření, zalijeme horkou vodou. Brambory povaříme do poloměkka a přidáme propláchnuté kysané zelí

  3. Zelňačku vaříme, dokud brambory nezměknou. Pokud jsme přidali hodně vody, můžeme zahustit smetanou, která zelňačku i zjemní

  4. Rychlou zelňačku bez masa podáváme horkou s čerstvým krajícem chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!