Rychlá domácí hořčice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

120 g hořčičné semínko
podle chuti
cukr
3 dl ocet 8% nebo vinný

Postup přípravy receptu

  1. Svaříme ocet, necháme vystydnout (z vinného octa je hořčice jemnější). Mezitím hořčičné semínka umeleme v mlýnku na kávu nebo mlýnku na mák.

  2. Do hořčičného prášku dáme cukr, přilijeme vychlazený ocet, až vznikne hustá pasta. Tuto pastu dáme do lednice a po 2hod. ji vyndáme a doředíme zbytkem octa aby měla hustotu dle našich představ.

  3. Domácí hořčici uzavřeme do sklenice a necháme týden ležet v lednici

  4. Poznámka autora: Dejte pozor při degustaci při výrobě, je dosti silná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!