Čokoládová šperkovnice recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

6 ks vejce
160 g máslo
160 g cukr krupice
160 g hořká čokoláda
160 g hrubá mouka
tuk na vymazání
100 g lískové ořechy
hrubá mouka na vysypání
2 - 3 ks čokoláda na vaření (100g)
marcipánové ozdoby (kytičky, perličky)

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo, cukr a žloutky vyšleháme do pěny. Vmícháme rozpuštěnou a vychladlou čokoládu a dobře promícháme. Do pěny přidáme mouku a jemně nasekané ořechy. Jako poslední zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků

  2. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy (22 - 24cm) a v předehřáté troubě (200 °C) pečeme asi 45 minut na 175 °C. Dortový korpus vyndáme a necháme mírně vychladnout. Pak dort překlopíme na pečící papír a sejmeme formu

  3. Studený korpus rozkrojíme na dvě stejné poloviny do tvaru půlměsíce a obě části potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou. Povrch ozdobíme marcipánovými ozdobami, čokoládovými kytičkami nebo korálky či mušličkami a dort uložíme do chladničky zatuhnout

  4. Do jedné části čokoládové šperkovnice zapíchneme plastové kolíčky nebo použijeme větší plastová víčka, posadíme na ně druhou část dortu jako víko a vzadu lehce přitlačíme, abychom docílili efektu otevřené čokoládové šperkovnice. Do vzniklého otvoru pak vložíme dárek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!