Rychlá a výborná marináda na grilování recept

Apetit Recepty marináda

Suroviny na recept

olej
2 lžičky bylinky
1 lžička grilovací koření
0,25 hrnků plnotučná hořčice
2 lžíce ostrý kečup
0,25 hrnků sladký kečup
2 lžíce krémžská hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Když se nečekaně rozhodnete grilovat a doma nemáte žádnou marinádu, ani naložené maso, osvědčila se mi tato marináda, která vznikla "co dům dal" a tyto suroviny má doma opravdu každý

  2. Do hrníčku dáme plnotučnou hořčici, přidáme krémžskou hořčici, sladký kečup, trošku pálivého kečupu a grilovací koření. Ale pokud grilovací koření nemáme, může být jakékoliv koření na maso a bylinky, které zrovna doma najdeme. Vše promícháme. Aby se to trošku zředilo, protože nám vznikne hodně hustá konzistence, přidáme trochu oleje. Marináda se pak bude i lépe obalovat na maso a nepřichytávat ke grilu

  3. Poté jen maso na grilování celé v marinádě obalíme a může se začít ihned grilovat. Nejlepší je nechat maso v marinádě co nejdéle naložené, ale výborné je i v případě, když se obalené maso griluje ihned po naložení

  4. Tato rychlá a výborná marináda na grilování opravdu stojí za vyzkoušení.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!