Rychlá a výborná marináda na grilování recept
Apetit Recepty marinádaSuroviny na recept
- olej 2 lžičky bylinky 1 lžička grilovací koření 0,25 hrnků plnotučná hořčice 2 lžíce ostrý kečup 0,25 hrnků sladký kečup 2 lžíce krémžská hořčice
Postup Rychlá a výborná marináda na grilování
Postup přípravy receptu
-
Když se nečekaně rozhodnete grilovat a doma nemáte žádnou marinádu, ani naložené maso, osvědčila se mi tato marináda, která vznikla "co dům dal" a tyto suroviny má doma opravdu každý
Do hrníčku dáme plnotučnou hořčici, přidáme krémžskou hořčici, sladký kečup, trošku pálivého kečupu a grilovací koření. Ale pokud grilovací koření nemáme, může být jakékoliv koření na maso a bylinky, které zrovna doma najdeme. Vše promícháme. Aby se to trošku zředilo, protože nám vznikne hodně hustá konzistence, přidáme trochu oleje. Marináda se pak bude i lépe obalovat na maso a nepřichytávat ke grilu
Poté jen maso na grilování celé v marinádě obalíme a může se začít ihned grilovat. Nejlepší je nechat maso v marinádě co nejdéle naložené, ale výborné je i v případě, když se obalené maso griluje ihned po naložení
Tato rychlá a výborná marináda na grilování opravdu stojí za vyzkoušení.