Rybízová bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

8 ks vejce
200 g máslo
1 ks jablko
250 g cukr krupice
150 g rybíz
rybíz
370 g hladká mouka
1/2 lžičky citronová kůra
hrubá mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
hrubá mouka na vysypání
1 balíček skořicový cukr
skořicový cukr
máslo na vymazání
1 balíček pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Rybíz (červený, bílý) očistíme a oloupané jablko nakrájíme na kostičky. Ovoce smícháme s trochou hrubé mouky

  2. Změklé máslo utřeme s polovinou cukru. Pak do směsi zašleháme žloutky a pudinkový prášek (vanilkový, smetanový, karamelový). Nakonec do vyšlehané pěny přisypeme skořicový cukr i citronovou kůru a vmícháme ohřátou smetanu

  3. Bílky vyšleháme se zbylým cukrem do pevného sněhu. Po částech sníh spolu s moukou přidáme do těsta. Nakonec do těsta na rybízovou bábovku vmícháme připravené ovoce

  4. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a zvolna pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut na 170 °C

  5. Rybízovou bábovku necháme částečně vychladnout, potom bábovku opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně. Před podáváním posypeme rybízovou bábovku cukrem, případně ozdobíme kuličkami rybízu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!