Hovězí závitky se sušenými švestkami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule 1 lžíce med pepř 1 lžíce hladká mouka 600 g hovězí zadní 100 g sušené švestky 1 lžíce dijonská hořčice 1 hrst zelené bylinky 12 plátků sušená šunka
Postup Hovězí závitky se sušenými švestkami
Postup přípravy receptu
-
Pokud si pořídíme hovězí kulatou plec, prokrojíme silnější plátky v polovině tak, aby vznikla kapsa k naplnění. V případě koupě zadního hovězího nakrájíme plátky, které poté zatočíme do klasického závitku
Hovězí plátky či kapsy si tedy zlehka osolíme, opepříme, posypeme nakrájenými zelenými bylinkami (např. tymián, saturejka, šalvěj,..), případně přidáme oblíbené koření. Dovnitř vložíme plátek sušené šunky (parmská, schwarzwaldská), poklademe sušenými švestkami, vytvoříme závitek, obtočíme ještě sušenou šunkou i z vnější strany a vše sepneme párátky či jehlicí na závitky
Mezitím si připravíme přílohu, například rýži či bulgur
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci maso dusíme na cibulce a za občasného otáčení a podlévání dusíme doměkka. Poté vyjmeme maso na talíř či tác, přikryjeme alobalem, aby nevychladlo, než doděláme výpek. V misce s troškou odebraného výpeku rozmícháme lžíci hladké mouky, hořčici, med, nalijeme ke zbytku výpeku a řádně provaříme
Hovězí závitky se sušenými švestkami podáváme s vybranou přílohou, lehce přelijeme i ochuceným výpekem.