Hovězí závitky se sušenými švestkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
1 lžíce med
pepř
1 lžíce hladká mouka
600 g hovězí zadní
100 g sušené švestky
1 lžíce dijonská hořčice
1 hrst zelené bylinky
12 plátků sušená šunka

Postup přípravy receptu

  1. Pokud si pořídíme hovězí kulatou plec, prokrojíme silnější plátky v polovině tak, aby vznikla kapsa k naplnění. V případě koupě zadního hovězího nakrájíme plátky, které poté zatočíme do klasického závitku

  2. Hovězí plátky či kapsy si tedy zlehka osolíme, opepříme, posypeme nakrájenými zelenými bylinkami (např. tymián, saturejka, šalvěj,..), případně přidáme oblíbené koření. Dovnitř vložíme plátek sušené šunky (parmská, schwarzwaldská), poklademe sušenými švestkami, vytvoříme závitek, obtočíme ještě sušenou šunkou i z vnější strany a vše sepneme párátky či jehlicí na závitky

  3. Mezitím si připravíme přílohu, například rýži či bulgur

  4. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci maso dusíme na cibulce a za občasného otáčení a podlévání dusíme doměkka. Poté vyjmeme maso na talíř či tác, přikryjeme alobalem, aby nevychladlo, než doděláme výpek. V misce s troškou odebraného výpeku rozmícháme lžíci hladké mouky, hořčici, med, nalijeme ke zbytku výpeku a řádně provaříme

  5. Hovězí závitky se sušenými švestkami podáváme s vybranou přílohou, lehce přelijeme i ochuceným výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!