Rybízová marmeládová směs recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 kg cukr krystal
1 l šťáva z vylisovaného ovoce
1 balíček Želírfix 1:1

Postup přípravy receptu

  1. Rybíz a další ovoce opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Potom ho pomeleme na mlýnku na odšťavnění ovoce i se stopkami

  2. Získanou šťávu nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Odebereme asi 1 hrst cukru z celkového množství a promícháme s Želírfixem. Vsypeme do vroucí šťávy a povaříme 3 minuty. Potom po částech za stálého míchání přidáme zbývající cukr, dbáme na to, abychom pokud možno nepřerušili var. Vaříme pomalu, aby se nám zbytečně netvořila nežádoucí pěna. Marmeládovou směs povaříme asi 3 minuty a odstavíme. Necháme 1 - 2 minuty stát, potom sebereme pěnu

  3. Rybízovou marmeládovou směs naplníme do menších skleniček, uzavřeme a sterilujeme 15 minut při 85 °C

  4. Marmeládovou směs používáme na moučníky, cukroví i dezerty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!