Hovězí závitky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

30 g slanina
3 stroužky česnek
olej
sůl
vývar
1 ks cibule
200 ml smetana
4 lžíce plnotučná hořčice
1 lžíce hladká mouka
1 ks červená paprika
4 plátky hovězí zadní
3 ks jarní cibulka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí plátky očistíme a tence rozklepeme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme, prolisujeme a promícháme s hořčicí. Jarní cibulku nakrájíme na jemná kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriku omyjeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na proužky

  2. Hovězí plátky opepříme a z jedné strany potřeme směsí hořčice s česnekem. Každý plátek poklademe kostičkami slaniny, jarní cibulkou a proužky papriky. Plátky svineme do závitků a spojíme párátky nebo nití

  3. Na oleji necháme zpěnit cibuli, na které závitky zprudka orestujeme. Podlijeme vývarem a udusíme doměkka. Podle chuti přisolíme a připepříme

  4. Šťávu zjemníme smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku. Ještě 5 minut povaříme a můžeme podávat

  5. Vhodnou přílohou k hovězím závitkům jsou houskové knedlíky

  6. Recept můžeme obměnit tak, že místo plnotučné hořčice použijeme hořčici dijonskou. Pokrm bude ostřejší. Potom jsou k hovězím závitkům vhodnou přílohou opečené nebo americké brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!