Hovězí závitek plněný mletým masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 1 lžíce strouhanka 1 ks cibule 10 dkg sádlo vegeta 1 lžíce hladká mouka hladká mouka 30 dkg mleté maso 4 plátky hovězí plátek 10 dkg mražená zelenina mletý černý pepř
Postup Hovězí závitek plněný mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Hovězí plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Mleté maso ochutíme solí, pepřem, přidáme 1 vejce, 1 lžíci hladké mouky, 1 lžíci strouhanky, 10 dkg mražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice). Vypracujeme směs, kterou naplníme hovězí plátky. Závitky smotáme, spíchneme párátkem nebo omotáme motouzem
Cibuli nakrájíme a osmažíme na sádle, až nám hezky ztmavne. Hovězí závitky vložíme na pekáč a dáme do rozehřáté trouby. Nejprve zprudka zapečeme a potom podlijeme vodou. Přidáme cibuli osmaženou dotmava a pozvolna dusíme doměkka. Měkké závitky vyjmeme, výpek dolijeme vodou podle potřeby. Necháme zavařit, zahustíme hladkou moukou, provaříme a scedíme přes cedník. Dochutíme, solí, pepřem a vegetou
Hovězí závitek plněný mletým masem podáváme s dušenou rýží nebo vařeným bramborem.