Hovězí závitek plněný mletým masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
1 lžíce strouhanka
1 ks cibule
10 dkg sádlo
vegeta
1 lžíce hladká mouka
hladká mouka
30 dkg mleté maso
4 plátky hovězí plátek
10 dkg mražená zelenina
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Mleté maso ochutíme solí, pepřem, přidáme 1 vejce, 1 lžíci hladké mouky, 1 lžíci strouhanky, 10 dkg mražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice). Vypracujeme směs, kterou naplníme hovězí plátky. Závitky smotáme, spíchneme párátkem nebo omotáme motouzem

  2. Cibuli nakrájíme a osmažíme na sádle, až nám hezky ztmavne. Hovězí závitky vložíme na pekáč a dáme do rozehřáté trouby. Nejprve zprudka zapečeme a potom podlijeme vodou. Přidáme cibuli osmaženou dotmava a pozvolna dusíme doměkka. Měkké závitky vyjmeme, výpek dolijeme vodou podle potřeby. Necháme zavařit, zahustíme hladkou moukou, provaříme a scedíme přes cedník. Dochutíme, solí, pepřem a vegetou

  3. Hovězí závitek plněný mletým masem podáváme s dušenou rýží nebo vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!