Smetanová rybízová bublanina recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1,5 dl olej
3 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
300 g cukr krupice
rybíz
1 balíček vanilkový cukr
1 lžička citronová kůra
450 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
2 dl smetana ke šlehání
drobenka
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. V míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru, smetanu, olej a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Těsto opravdu dobře vymícháme, dokud se nám nezačnou dělat bublinky

  2. Rybíz otrháme ze stonků, propláchneme a necháme důkladně okapat

  3. Z mouky, másla a cukru si prsty rozžmouláme drobenku

  4. Těsto na bublaninu vlijeme na plech vyložený pečícím papírem (vymazaný a vysypaný) a posypeme rybízem. Posypeme drobenkou

  5. Smetanovou rybízovou bublaninu upečeme ve vyhřáté troubě

  6. Po upečení nakrájíme rybízovou bublaninu na kostky a podáváme nejlépe ještě vlažnou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!