Kuřecí v alobalu s cuketou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

100 ml vývar
2 ks cuketa
grilovací koření
olej na smažení
mletý zázvor
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
600 g kuřecí stehno

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehenní řízky podle potřeby očistíme. Plátky masa důkladně okořeníme mletou paprikou. Dále je okořeníme grilovacím kořením, zázvorem a pepřem. Koření do masa lehce vtlačíme prsty. Maso necháme uležet

  2. Středně malé cukety oloupeme a nakrájíme asi na 7 mm silná kolečka

  3. V pánvi rozpálíme olej, vložíme kuřecí plátky a z obou stran je zprudka orestujeme. Restujeme je asi 4 minuty z každé strany. Pak plátky zabalíme do alobalu, utěsníme jej, přikryjeme utěrkou a necháme uležet

  4. Během smažení si rozehřejeme druhou pánev, klidně grilovací, lehce ji vytřeme olejem. Kolečka cukety poprášíme grilovacím kořením a grilujeme je na druhé rozpálené pánvi. Cuketu restujeme asi 2 minuty z každé strany. Záleží na pánvi. Cukety by měly být lehce křupavé a mít zlatavou barvu. Jakmile máme cukety hotovy, můžeme servírovat

  5. Kuřecí opatrně vyjmeme z alobalu, abychom nerozlili šťávu. Maso rozdělíme na předehřáté talíře, přelijeme šťávou a přidáme cuketu. Kuřecí v alobalu s cuketou podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!