Rybí salát z čerstvého kapra recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 200 g majonéza 3 sklenice voda 4 plátky citron 1 ks kapr 3 kuličky jalovec 3 ks bobkový list 100 g bílý jogurt 10 kuliček celý pepř 1 sklenice 8% ocet mletý černý pepř 1 sklenice sterilovaná zelenina 5 kuliček celé nové koření podle chuti sůl
Postup Rybí salát z čerstvého kapra recept
Postup přípravy receptu
-
Vykuchaného a očištěného kapra (váhově do 2 kg) prosolíme a necháme 15 minut odležet. Poté kapra 10 minut povaříme v nálevu, který připravíme smícháním 3 sklenic (300 ml) vody, 1 sklenice 8% octu, 1/2 lžičky soli, 10 zrnek pepře, 5 kuliček nového koření, 4 plátků citronu, 3 bobkových listů a 3 jalovčinek. Kapra ponecháme v hrnci a po vychladnutí uložíme na 48 hodin do chladničky.
Naloženého kapra vykostíme, nakrájíme a dáme do mísy. 2 velké cibule velmi jemně nasekáme, dáme do sítka a spaříme vroucí vodou, aby se vyplavily silice. Cibuli přidáme ke kaprovi.
Jednu zeleninovou směs scedíme (Kunovjanka, Hradišťanka nebo Moravanka), větší kousky zeleniny nakrájíme na kostičky a vsypeme do mísy. Vše promícháme s majonézou a jogurtem. Rybí salát v závěru osolíme a opepříme podle chuti.
Rybí salát z čerstvého kapra podáváme s pečivem. Jde to celkem rychle, jen je třeba mít strpení s odležením kapra v nálevu.
Dobu přípravy je uvedena bez času na proležení ryby ve varném nálevu.