Rybí salát z čerstvého kapra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
200 g majonéza
3 sklenice voda
4 plátky citron
1 ks kapr
3 kuličky jalovec
3 ks bobkový list
100 g bílý jogurt
10 kuliček celý pepř
1 sklenice 8% ocet
mletý černý pepř
1 sklenice sterilovaná zelenina
5 kuliček celé nové koření
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchaného a očištěného kapra (váhově do 2 kg) prosolíme a necháme 15 minut odležet. Poté kapra 10 minut povaříme v nálevu, který připravíme smícháním 3 sklenic (300 ml) vody, 1 sklenice 8% octu, 1/2 lžičky soli, 10 zrnek pepře, 5 kuliček nového koření, 4 plátků citronu, 3 bobkových listů a 3 jalovčinek. Kapra ponecháme v hrnci a po vychladnutí uložíme na 48 hodin do chladničky.

  2. Naloženého kapra vykostíme, nakrájíme a dáme do mísy. 2 velké cibule velmi jemně nasekáme, dáme do sítka a spaříme vroucí vodou, aby se vyplavily silice. Cibuli přidáme ke kaprovi.

  3. Jednu zeleninovou směs scedíme (Kunovjanka, Hradišťanka nebo Moravanka), větší kousky zeleniny nakrájíme na kostičky a vsypeme do mísy. Vše promícháme s majonézou a jogurtem. Rybí salát v závěru osolíme a opepříme podle chuti.

  4. Rybí salát z čerstvého kapra podáváme s pečivem. Jde to celkem rychle, jen je třeba mít strpení s odležením kapra v nálevu.

  5. Dobu přípravy je uvedena bez času na proležení ryby ve varném nálevu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!