Red Velvet cupcakes recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 0,5 lžiček sůl 1 ks vejce 1 lžička ocet jahody 220 ml podmáslí 100 g cukr krupice 640 g cukr moučka 50 g vanilkový cukr 100 g hladká mouka 20 g kukuřičný škrob 0,5 lžiček jedlá soda 0,5 lžiček kypřící prášek do pečiva 50 g holandské kakao 60 g Hera máslová příchuť 70 g Hera máslová příchuť 200 g krémový sýr typu Philadelphia červené gelové potravinářské barvivo
Postup Red Velvet cupcakes
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme sypkou směs. Na tu budeme potřebovat 100 g hladké mouky a 20 g kukuřičného škrobu. Alespoň dvakrát prosátou hladkou mouku si smícháme s kukuřičným škrobem a směs ještě na závěr jednou prosejeme
Troubu necháme předehřát na 170 °C. Změklý tuk Hera máslová příchuť vyšleháme do pěny. Poté postupně přisypáváme prosátý cukr a šleháme, dokud nebude pěna hladká a nadýchaná. Poté vmícháme celé vejce
V další misce si obarvíme podmáslí (jeho barva by měla být opravdu hodně výrazná, při pečení totiž zesvětlá). V další velké míse si smícháním mouky spojené s kukuřičným škrobem, kakaa, vanilkového cukru, prášku do pečiva a soli vytvoříme sypkou směs. Tu do těsta postupně zašleháváme střídavě s obarveným podmáslím – vždy končíme moučnou směsí. V hrníčku smícháme sodu s octem a vzniklou pěnu rychle vmícháme do těsta
Pečící košíčky ihned naplníme do 3/4 a dáme péct. Jakmile jsou košíčky upečené, necháme je ještě 5 minut v pečícím plechu nebo košíčcích a poté necháme vychladnout
Změklý tuk Hera máslová příchuť vyšleháme do hladké, nadýchané pěny a postupně přidáváme prosátý moučkový cukr, dokud není pěna jednolitá a hladká. Poté postupně zašleháme sýr Philadelphia
Red Velvet cupcakes podáváme jako neodolatelnou sladkost k odpolední kávě.