Red Velvet cupcakes recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

0,5 lžiček sůl
1 ks vejce
1 lžička ocet
jahody
220 ml podmáslí
100 g cukr krupice
640 g cukr moučka
50 g vanilkový cukr
100 g hladká mouka
20 g kukuřičný škrob
0,5 lžiček jedlá soda
0,5 lžiček kypřící prášek do pečiva
50 g holandské kakao
60 g Hera máslová příchuť
70 g Hera máslová příchuť
200 g krémový sýr typu Philadelphia
červené gelové potravinářské barvivo

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme sypkou směs. Na tu budeme potřebovat 100 g hladké mouky a 20 g kukuřičného škrobu. Alespoň dvakrát prosátou hladkou mouku si smícháme s kukuřičným škrobem a směs ještě na závěr jednou prosejeme

  2. Troubu necháme předehřát na 170 °C. Změklý tuk Hera máslová příchuť vyšleháme do pěny. Poté postupně přisypáváme prosátý cukr a šleháme, dokud nebude pěna hladká a nadýchaná. Poté vmícháme celé vejce

  3. V další misce si obarvíme podmáslí (jeho barva by měla být opravdu hodně výrazná, při pečení totiž zesvětlá). V další velké míse si smícháním mouky spojené s kukuřičným škrobem, kakaa, vanilkového cukru, prášku do pečiva a soli vytvoříme sypkou směs. Tu do těsta postupně zašleháváme střídavě s obarveným podmáslím – vždy končíme moučnou směsí. V hrníčku smícháme sodu s octem a vzniklou pěnu rychle vmícháme do těsta

  4. Pečící košíčky ihned naplníme do 3/4 a dáme péct. Jakmile jsou košíčky upečené, necháme je ještě 5 minut v pečícím plechu nebo košíčcích a poté necháme vychladnout

  5. Změklý tuk Hera máslová příchuť vyšleháme do hladké, nadýchané pěny a postupně přidáváme prosátý moučkový cukr, dokud není pěna jednolitá a hladká. Poté postupně zašleháme sýr Philadelphia

  6. Red Velvet cupcakes podáváme jako neodolatelnou sladkost k odpolední kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!