Red Velvet cheesecake do skleničky recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 ks vejce 75 g máslo 50 ml mléko 1/4 balení prášek do pečiva 250 g tvaroh 95 g cukr krupice 140 g polohrubá mouka 200 ml smetana ke šlehání 16 ks kakaové sušenky s bílou náplní
Postup Red Velvet cheesecake do skleničky
Postup přípravy receptu
-
Pokud máme přebytečné odkroje z dortu či dezertu, přistoupíme rovnou na vrstvení do skleniček, pokud ne, připravíme si rychlý korpus do dortové formy nebo menšího pekáčku
Nejprve zapneme troubu na 170 °C a připravíme si těsto. Oddělíme žloutky od bílků a bílky vyšleháme se špetkou soli do tuha. V jiné misce vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme změklé máslo, mléko, opět zašleháme a poté postupně zašleháme i mouku smíchanou s kypřícím práškem. Pokud chceme mít těsto zabarvené, přidáváme postupně do směsi také potravinářské barvivo do požadované sytosti zabarvení. Nakonec po částech vmícháme ušlehaný bílkový sníh
Menší formu formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Těsto nalijeme do formy, zarovnáme a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C
Propečenost těsta ověříme zapíchnutím špejle do moučníku. Pokud ji vytáhneme bez ulpívajícího těsta, vyndáme moučník z trouby
Po vychladnutí nalámeme do mixeru a rozdrtíme na drobky
Do skleniček poté vrstvíme rozdrobené těsto, na to rozlámané kakaové sušenky a vrstvu tvarohu z vaničky smíchaného s ušlehanou smetanou. Takto postup opakujeme až do naplnění sklenice
Red Velvet cheesecake do skleničky podáváme ve skleničkách a navrch ozdobíme čerstvým ovocem a sušenkou.