Red Velvet cheesecake do skleničky recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
75 g máslo
50 ml mléko
1/4 balení prášek do pečiva
250 g tvaroh
95 g cukr krupice
140 g polohrubá mouka
200 ml smetana ke šlehání
16 ks kakaové sušenky s bílou náplní

Postup přípravy receptu

  1. Pokud máme přebytečné odkroje z dortu či dezertu, přistoupíme rovnou na vrstvení do skleniček, pokud ne, připravíme si rychlý korpus do dortové formy nebo menšího pekáčku

  2. Nejprve zapneme troubu na 170 °C a připravíme si těsto. Oddělíme žloutky od bílků a bílky vyšleháme se špetkou soli do tuha. V jiné misce vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme změklé máslo, mléko, opět zašleháme a poté postupně zašleháme i mouku smíchanou s kypřícím práškem. Pokud chceme mít těsto zabarvené, přidáváme postupně do směsi také potravinářské barvivo do požadované sytosti zabarvení. Nakonec po částech vmícháme ušlehaný bílkový sníh

  3. Menší formu formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Těsto nalijeme do formy, zarovnáme a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C

  4. Propečenost těsta ověříme zapíchnutím špejle do moučníku. Pokud ji vytáhneme bez ulpívajícího těsta, vyndáme moučník z trouby

  5. Po vychladnutí nalámeme do mixeru a rozdrtíme na drobky

  6. Do skleniček poté vrstvíme rozdrobené těsto, na to rozlámané kakaové sušenky a vrstvu tvarohu z vaničky smíchaného s ušlehanou smetanou. Takto postup opakujeme až do naplnění sklenice

  7. Red Velvet cheesecake do skleničky podáváme ve skleničkách a navrch ozdobíme čerstvým ovocem a sušenkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!