Rybí salát z cejnů recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2-3 sklenice majonéza
2-3 sklenice moravanka
mletý pepř
1 balíček kysané zelí
10 ks cejn
nálev
1 l ocet
voda
1 balíček bobkový list
1 balíček celý černý pepř
1 balíček celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Upozornění. Množství zeleniny včetně zelí nesmí být větší, než množství rybího masa. Majonéza je jen pojivo, nemá to v tom plavat!

  2. Omyté vyvrhnuté očištěné ryby (není třeba zbavovat šupin) dáme na asi 8 - 10 minut blanžírovat do vhodné nádoby (používám pekáč), ve kterém vře voda s octem, novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem. Jakmile se maso začne oddělovat od kostí, ryby vyjmeme. Co nejdůkladněji obereme a vytaháme kostičky. Maso pak ještě jemně posekáme ostrým nožem, abychom zničili i kostičky, které nám unikli při obírání.

  3. Ze 2 - 3 sklenic nakládané zcezené zeleniny Moravanka pokrájíme cibulky a okurky. Zbytek ponecháme jak je a vsypeme do mísy. Lák ponecháme pro případné dochucení salátu. Kysané zelí důkladně vymačkáme a pokrájíme.

  4. Vše včetně pokrájeného obraného rybího masa dáme do mísy, přidáme majonézu. Může být i jogurt, nebo půl na půl. Promícháme, podle chuti osolíme, lehce opepříme a můžeme i použít lák ze zeleniny.

  5. Rybí salát z cejnů podáváme studený s jakýmkoliv pečivem. Je dobré nechat salát alespoň 5 hodin odležet a vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!