Sekaná ze zajíce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
petrželka
mléko
majoránka
cibule
hladká mouka
anglická slanina
vepřový bůček
mletý černý pepř
cherry rajčata
toastový chleba
zaječí maso
okurky cornichon

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájený toastový chleba zalijeme mlékem a necháme nasát. Zaječí maso očistíme a bůček nakrájíme na kostky. Dáme do mísy spolu s namočeným chlebem, ze kterého jsme vymačkali přebytečné mléko, osolíme a opepříme. Směs umeleme a přidáme slaninu, vejce a majoránku. Zaprášíme troškou mouky a pomocí rukou vypracujeme směs

  2. Na rozehřátém olivovém oleji opečeme jednu zkušební placičku a pokud je třeba, tak směs ještě dochutíme solí a pepřem

  3. Pekáček vysteleme pečícím papírem, podlijeme vodou a vložíme na něj vytvarovanou sekanou. Pečeme ze začátku na 140 °C, na závěr můžeme teplotu trochu zvýšit, aby se vytvořila kůrka. Během pečení obložíme pekáček nakrájenou cibulí

  4. Po 45 minutách sekanou vyndáme z trouby, nakrájíme na plátky, polijeme vypečenou šťávou a ozdobíme směsí rajčátek, nasekané petrželky a pečené cibule. Sekanou podáváme s okurkami

  5. Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!