Sekaná z vepřového a hovězího masa recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
strouhanka
mléko
2 - 3 lžíce majoránka
1 ks cibule
sádlo
voda
3 ks rohlík
mletý pepř
300 g mleté hovězí maso
300 g mleté vepřové maso

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Stroužky česneku prolisujeme nebo na prkénku rozetřeme nožem

  2. V míse smícháme mleté vepřové a hovězí. Přidáme cibuli, česnek, namočené rohlíky, 2 - 3 polévkové lžíce majoránky, osolíme, opepříme. Do mísy rozklepneme 2 vejce a přisypeme nejprve 1 naběračku strouhanky a důkladně zpracujeme. Podle potřeby můžeme přidat ještě 1 naběračku strouhanky tak, aby nám vznikla šiška. Rukou namočenou ve studené vodě ji uhladíme

  3. Pekáček vymažeme sádlem a položíme do něj šišku masa. Do pekáčku přilijeme trochu vody a sádla. Sekanou z vepřového a hovězího masa vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme zhruba 1,5 hodiny. Vždy po 1/2 hodině přelijeme sekanou výpekem

  4. Sekanou z vepřového a hovězího masa podáváme s bramborou kaší a sterilovanou okurkou. Nebo sekanou za studena nakrájenou na plátky přichystáme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!