Sekaná z vepřového a hovězího masa recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 2 ks vejce strouhanka mléko 2 - 3 lžíce majoránka 1 ks cibule sádlo voda 3 ks rohlík mletý pepř 300 g mleté hovězí maso 300 g mleté vepřové maso
Postup Sekaná z vepřového a hovězího masa
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Stroužky česneku prolisujeme nebo na prkénku rozetřeme nožem
V míse smícháme mleté vepřové a hovězí. Přidáme cibuli, česnek, namočené rohlíky, 2 - 3 polévkové lžíce majoránky, osolíme, opepříme. Do mísy rozklepneme 2 vejce a přisypeme nejprve 1 naběračku strouhanky a důkladně zpracujeme. Podle potřeby můžeme přidat ještě 1 naběračku strouhanky tak, aby nám vznikla šiška. Rukou namočenou ve studené vodě ji uhladíme
Pekáček vymažeme sádlem a položíme do něj šišku masa. Do pekáčku přilijeme trochu vody a sádla. Sekanou z vepřového a hovězího masa vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme zhruba 1,5 hodiny. Vždy po 1/2 hodině přelijeme sekanou výpekem
Sekanou z vepřového a hovězího masa podáváme s bramborou kaší a sterilovanou okurkou. Nebo sekanou za studena nakrájenou na plátky přichystáme s chlebem.