Sekaná z pohanky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
1 ks vejce
majoránka
1 ks cibule
mletý bílý pepř
1 hrnek ovesné vločky
100 g pohanka lámanka
100 g pohanka kroupy
1 balení marinovaný sýr tofu

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pohanku uvaříme podle návodu a necháme vychladnout. Tofu nakrájíme na kostičky

  2. K pohance přidáme ovesné vločky, cibuli, česnek a koření. Česnek, cibuli, sůl, mletý pepř a další koření přidáváme podle svého uvážení, někdo má rád sekanou ostřejší, někdo naopak ne. Sůl používám himalájskou a pepř bílý

  3. Vše promícháme a nakonec přidáme nakrájené tofu, dáme do trouby a pečeme na asi 150 °C po dobu 45 minut. Já osobně to jeden den upeču a nechám do dalšího dne odležet, sekaná z pohanky se tak lépe krájí. Nahřívám v horkovzdušné troubě, mikrovlnou jsem vyhodila

  4. Sekanou z pohanky podáváme s čerstvou zeleninou, ale samozřejmě je vhodná i bramborová kaše, nebo nezdravé opečené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!