Rybí karbanátky v sladkokyselém nálevu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
50 g cibule
2 ks houska
500 g filé z tresky
zálivka
0 dl olej
1 lžička sůl
2 dl ocet
1 l voda
60 g cukr krystal
5 ks bobkový list
1 lžička pepř
5 kuliček celý černý pepř
5 kuliček celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Filety z aljašské tresky umeleme společně s cibulí. Přidáme vejce, housku máčenou v mléce, sůl, pepř a vše dohromady smícháme. Z hmoty tvoříme malé kuličky, které obalíme ve strouhance. Rybí kuličky ihned smažíme v rozehřátém tuku. Necháme je vychladnout.

  2. Zatím si připravíme nálev. Povaříme vodu s octem, cukrem, solí, bobkovým listem, pepřem, novým kořením a olejem.

  3. Po vychladnutí naskládáme rybí karbanátky do zavařovacích sklenic. Přidáme malé cibulky a zalijeme nálevem. Rybí karbanátky necháme naložené 14 dní v lednici a můžeme konzumovat.

  4. Rybí karbanátky v sladkokyselém nálevu jsou skvělé s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!