Rybí karbanátky v sladkokyselém nálevu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 50 g cibule 2 ks houska 500 g filé z tresky zálivka 0 dl olej 1 lžička sůl 2 dl ocet 1 l voda 60 g cukr krystal 5 ks bobkový list 1 lžička pepř 5 kuliček celý černý pepř 5 kuliček celé nové koření
Postup Rybí karbanátky v sladkokyselém nálevu recept
Postup přípravy receptu
-
Filety z aljašské tresky umeleme společně s cibulí. Přidáme vejce, housku máčenou v mléce, sůl, pepř a vše dohromady smícháme. Z hmoty tvoříme malé kuličky, které obalíme ve strouhance. Rybí kuličky ihned smažíme v rozehřátém tuku. Necháme je vychladnout.
Zatím si připravíme nálev. Povaříme vodu s octem, cukrem, solí, bobkovým listem, pepřem, novým kořením a olejem.
Po vychladnutí naskládáme rybí karbanátky do zavařovacích sklenic. Přidáme malé cibulky a zalijeme nálevem. Rybí karbanátky necháme naložené 14 dní v lednici a můžeme konzumovat.
Rybí karbanátky v sladkokyselém nálevu jsou skvělé s čerstvým pečivem.