Rizoto s rajčaty a masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
sůl
4 lžíce máslo
8 lístků rozmarýn
300 g rýže
200 ml bílé víno
1 balíček strouhaný parmazán
400 g kuřecí prsa
400 ml masový vývar
3 lžíce sterilovaný hrášek
mletý černý pepř
nať cibulky
4 ks nakládané feferonky
800 g masitá rajčata
8 ks jarní cibule (bílá část)

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji.. Bílé cibulky očistíme a nasekáme na drobno. Česnek sloupneme a stroužky jemně pokrájíme. Okapané feferonky očistíme od semínek a jemně nakrájíme. Rýži propereme pod tekoucí vodou. Omytá rajčata spaříme vařící vodou, zbavíme slupky a nakrájíme na kolečka

  2. Na másle necháme zpěnit cibulku s česnekem, vsypeme okapanou rýži a ještě chvíli restujeme. Přidáme připravené maso, feferonky, sůl, pepř a rozmarýn. Vše podlijeme vínem a necháme přejít varem. Podlijeme vývarem a lehce vmícháme nakrájená rajčata. Dusíme velice zvolna pod pokličkou, dokud se tekutina nevsákne do rýže a vývar se neodpaří. Nakonec vmícháme sterilovaný hrášek a můžeme podávat

  3. Hotové rizoto rozdělíme na porce, posypeme strouhaným parmazánem a ozdobíme usekanou natí jarní cibulky. Rizoto s rajčaty a masem podáváme s čerstvými zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!