Rizoto s rybím masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
2 ks cibule
3 ks mrkev
10 dkg anglická slanina
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
2 balíčky rýže ve varných sáčcích
žebra z kapra
sýr cihla
3 ks paprika (zelená, červená)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si dáme vařit rýži podle návodu. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Slaninu nakrájíme na kostičky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky

  2. Přitom si povaříme také "skelet" - žebra získaná vykostěním kapra. Asi po deseti minutách celé vyjmeme z vody (vývar můžeme použít na přípravu polévky), necháme vychladnout a maso obereme. Při krájení masa odstraníme i drobnější kosti

  3. Na másle osmahneme cibuli, přidáme anglickou slaninu (můžeme použít i jinou uzeninu), pak mrkev a papriku. Je-li mrkev měkká, přidáme na prohřátí rybí maso a uvařenou rýži, osolíme, opepříme, posypeme mletou červenou paprikou a dobře promícháme

  4. Podáváme sypané strouhaným sýrem a s rajčaty, paprikou nebo s kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!