Rybí karbanátky s houbovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
1 lžička máslo
snítka kopr
1 kelímek zakysaná smetana
20 g sušené houby
200 g kořenová zelenina
500 g rybí filé (treska)
1 špetka mletý černý pepř
na obalení
6 lžic strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Filety, očištěnou kořenovou zeleninu a houby povaříme asi 10 minut ve vodě. Pak vyjmeme.

  2. Filety nakrájíme na kousky, přidáme část hub, sníh z bílků, žloutky utřené s máslem, pepř a nakrájený kopr. Tvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance a osmažíme.

  3. Ve zbytku vývaru a hub (zeleninu odstraníme) uděláme smetanovou omáčku.

  4. Rybí karbanátky s houbovou omáčkou podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!