Rybí karbanátky s houbovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 ks vejce 1 lžička máslo snítka kopr 1 kelímek zakysaná smetana 20 g sušené houby 200 g kořenová zelenina 500 g rybí filé (treska) 1 špetka mletý černý pepř na obalení 6 lžic strouhanka
Postup Rybí karbanátky s houbovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Filety, očištěnou kořenovou zeleninu a houby povaříme asi 10 minut ve vodě. Pak vyjmeme.
Filety nakrájíme na kousky, přidáme část hub, sníh z bílků, žloutky utřené s máslem, pepř a nakrájený kopr. Tvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance a osmažíme.
Ve zbytku vývaru a hub (zeleninu odstraníme) uděláme smetanovou omáčku.
Rybí karbanátky s houbovou omáčkou podáváme s vařenými brambory.