Kuřecí křídla s tymiánem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 ks česnek
olej
sůl
tymián
2 lžíce citronová šťáva
2 lžíce sójová omáčka
1 svazek jarní cibulka
500 g kuřecí křídla
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme marinádu: v míse smícháme olej, sójovou omáčku, citronovou šťávu, nakrájený česnek, tymián, sůl a pepř

  2. K marinádě přidáme okrájená křídla (odkrojíme poslední nejslabší část, která by se na ohni rychle pálila) a promícháme. Přikryjeme je alobalem a necháme ideálně přes noc marinovat

  3. Pak vložíme na gril - nejdříve ze strany, kde je kůže, pak otočíme. Zbytek marinády vlijeme do malého kastrůlku a necháme ohřát na grilu. Do ohřáté marinády nasekáme jarní cibulku a vložíme hotová křidýlka

  4. Kuřecí křídla s tymiánem na závěr pokapeme citronovou šťávou a podáváme

  5. Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!