Kuřecí křídla na mrkvi a hrášku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 - 3 ks mrkev bylinky grilovací koření 1/2 kg kuřecí křídla 1/2 balíčku mražený hrášek 50 ml tatarská omáčka mletá sladká paprika vývar na podlití
Postup Kuřecí křídla na mrkvi a hrášku
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí křídla omyjeme, osušíme, mírně osolíme a posypeme mletou paprikou. V míse je promícháme s tatarskou omáčkou a necháme do druhého dne proležet
Mrkev oškrábeme, nakrájíme na kolečka a vhodíme do pekáčku. Přisypeme mražený hrášek, poklademe kuřecími křídly a podlijeme vývarem z kostky nebo z vařeného kuřecího masa. Dáme péct asi na 45 minut do vyhřáté trouby přikryté, pak odkryjeme a dopékáme dozlatova. Podle chuti můžeme přidat oblíbené bylinky nebo posypat grilovacím kořením
Kuřecí křídla na zelenině podáváme nejlépe s bramborovou přílohou.