Kuřecí křídla na mrkvi a hrášku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 - 3 ks mrkev
bylinky
grilovací koření
1/2 kg kuřecí křídla
1/2 balíčku mražený hrášek
50 ml tatarská omáčka
mletá sladká paprika
vývar na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí křídla omyjeme, osušíme, mírně osolíme a posypeme mletou paprikou. V míse je promícháme s tatarskou omáčkou a necháme do druhého dne proležet

  2. Mrkev oškrábeme, nakrájíme na kolečka a vhodíme do pekáčku. Přisypeme mražený hrášek, poklademe kuřecími křídly a podlijeme vývarem z kostky nebo z vařeného kuřecího masa. Dáme péct asi na 45 minut do vyhřáté trouby přikryté, pak odkryjeme a dopékáme dozlatova. Podle chuti můžeme přidat oblíbené bylinky nebo posypat grilovacím kořením

  3. Kuřecí křídla na zelenině podáváme nejlépe s bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!