Rybí hranolky 1 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 ml olej na smažení
0 kg rybí maso
marináda
3 stroužky česnek
1 lžička sůl
1 hrst kmín
2 lžíce bílé víno
1 lžíce olivový olej
3 lžíce sojová omáčka
omáčka
1 špetka sůl
0 balíčků majonéza
2 lžíce hořčice
bylinky
2 špetky pepř
0 kelímků zakysaná smetana
10 kapek citronová štáva
na obalení
hrst sladká paprika
50 g hladká mouka
30 g škrobová moučka

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si rybí filet na prkénko a nakrájíme na proužky (hranolky) a kdyby byli moc vysoké tak jej můžete přepůlit.

  2. Připravíme si velkou misku a dáme do ní: hrst kmínu, 3 polévkové lžíce sojové nebo vorchestrové omáčky, 3 stroužky česneku nakrájeného na kousky, 1 polévkové lžíce olivového oleje, 2 lžíci bílého vína a špetku sole a klidně nějaké kořeníčko podle chuti. Naložíme maso a necháme odležet.

  3. Dresing: půl kelímku zakysané smetany, půl pytlíku majonézy, 1 špetka soli, pár bylinek, 10 kapek citronu, 2 lžíce hořčice a 2 špetky pepře zamícháme a necháme vychladnout.

  4. Dále si připravíme hluboký talíř a dáme do něj hladkou mouku, sladkou papriku (koření) a trošku škrobové moučky promícháme. Maso ve směsi obalíme a prudce osmažíme.

  5. Rybí hranolky můžeme podávat jako samostatnou chuťovku, nebo jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!