Rybí hranolky 1 recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
200 ml olej na smažení
0 kg rybí maso
marináda
3 stroužky česnek
1 lžička sůl
1 hrst kmín
2 lžíce bílé víno
1 lžíce olivový olej
3 lžíce sojová omáčka
omáčka
1 špetka sůl
0 balíčků majonéza
2 lžíce hořčice
bylinky
2 špetky pepř
0 kelímků zakysaná smetana
10 kapek citronová štáva
na obalení
hrst sladká paprika
50 g hladká mouka
30 g škrobová moučka
Postup Rybí hranolky 1 recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si rybí filet na prkénko a nakrájíme na proužky (hranolky) a kdyby byli moc vysoké tak jej můžete přepůlit.
Připravíme si velkou misku a dáme do ní: hrst kmínu, 3 polévkové lžíce sojové nebo vorchestrové omáčky, 3 stroužky česneku nakrájeného na kousky, 1 polévkové lžíce olivového oleje, 2 lžíci bílého vína a špetku sole a klidně nějaké kořeníčko podle chuti. Naložíme maso a necháme odležet.
Dresing: půl kelímku zakysané smetany, půl pytlíku majonézy, 1 špetka soli, pár bylinek, 10 kapek citronu, 2 lžíce hořčice a 2 špetky pepře zamícháme a necháme vychladnout.
Dále si připravíme hluboký talíř a dáme do něj hladkou mouku, sladkou papriku (koření) a trošku škrobové moučky promícháme. Maso ve směsi obalíme a prudce osmažíme.
Rybí hranolky můžeme podávat jako samostatnou chuťovku, nebo jako přílohu.