Rybí hranolky 1 recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 ml olej na smažení 0 kg rybí maso marináda 3 stroužky česnek 1 lžička sůl 1 hrst kmín 2 lžíce bílé víno 1 lžíce olivový olej 3 lžíce sojová omáčka omáčka 1 špetka sůl 0 balíčků majonéza 2 lžíce hořčice bylinky 2 špetky pepř 0 kelímků zakysaná smetana 10 kapek citronová štáva na obalení hrst sladká paprika 50 g hladká mouka 30 g škrobová moučka
Postup Rybí hranolky 1 recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si rybí filet na prkénko a nakrájíme na proužky (hranolky) a kdyby byli moc vysoké tak jej můžete přepůlit.
Připravíme si velkou misku a dáme do ní: hrst kmínu, 3 polévkové lžíce sojové nebo vorchestrové omáčky, 3 stroužky česneku nakrájeného na kousky, 1 polévkové lžíce olivového oleje, 2 lžíci bílého vína a špetku sole a klidně nějaké kořeníčko podle chuti. Naložíme maso a necháme odležet.
Dresing: půl kelímku zakysané smetany, půl pytlíku majonézy, 1 špetka soli, pár bylinek, 10 kapek citronu, 2 lžíce hořčice a 2 špetky pepře zamícháme a necháme vychladnout.
Dále si připravíme hluboký talíř a dáme do něj hladkou mouku, sladkou papriku (koření) a trošku škrobové moučky promícháme. Maso ve směsi obalíme a prudce osmažíme.
Rybí hranolky můžeme podávat jako samostatnou chuťovku, nebo jako přílohu.