Rybí filé se zeleninovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
1 lžička solamyl
0 hrnků mléko
0 ks pórek
4 lžíce sekaná pažitka
4 kostky rybí filé
koření na ryby
podle potřeby
sůl
příloha
800 g brambory
omáčka
cuketa

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě. Po zcezení přidáme 2 lžíce másla, nasekanou pažitku a rozšťoucháme. Podle potřeby osolíme.

  2. Rybí filé vložíme na rozehřátou pánev s olejem, posypeme kořením na ryby a smažíme ho 5 minut na každé straně. Filé již není třeba solit, kořenící směs sůl již obsahuje. Když je filé opečené, vyjmeme ho z pánve a dáme ho na talíř pod pokličku, aby se udrželo teplé.

  3. Na pánev po rybě vložíme nakrájenou cuketu s pórkem, zasypeme stejným kořením jako filé a restujeme. Když je zelenina hotová, připravíme si v hrnku mléko se lžičkou bramborového škrobu. Rozmícháme a směs nalijeme na zeleninu. Ještě chvilku prohřejeme, aby suroviny měly stejnou teplotu a řádně se spojily.

  4. Rybí filé přelíváme zeleninovou omáčkou. Rybí filé se zeleninovou omáčkou podáváme se šťouchanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!