Rybí filé se zeleninovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce máslo 1 lžička solamyl 0 hrnků mléko 0 ks pórek 4 lžíce sekaná pažitka 4 kostky rybí filé koření na ryby podle potřeby sůl příloha 800 g brambory omáčka cuketa
Postup Rybí filé se zeleninovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě. Po zcezení přidáme 2 lžíce másla, nasekanou pažitku a rozšťoucháme. Podle potřeby osolíme.
Rybí filé vložíme na rozehřátou pánev s olejem, posypeme kořením na ryby a smažíme ho 5 minut na každé straně. Filé již není třeba solit, kořenící směs sůl již obsahuje. Když je filé opečené, vyjmeme ho z pánve a dáme ho na talíř pod pokličku, aby se udrželo teplé.
Na pánev po rybě vložíme nakrájenou cuketu s pórkem, zasypeme stejným kořením jako filé a restujeme. Když je zelenina hotová, připravíme si v hrnku mléko se lžičkou bramborového škrobu. Rozmícháme a směs nalijeme na zeleninu. Ještě chvilku prohřejeme, aby suroviny měly stejnou teplotu a řádně se spojily.
Rybí filé přelíváme zeleninovou omáčkou. Rybí filé se zeleninovou omáčkou podáváme se šťouchanými brambory.