Rybí filé s lehce pikantní omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
máslo
ocet
750 g rybí filé
omáčka
sůl
1 lžíce máslo
250 ml mléko
1 ks cibule
citron
1 lžíce hladká mouka
1 lžička rajský protlak

Postup přípravy receptu

  1. Filé, může být i pangasius, pokapeme octem, osolíme a opečeme po obou stranách asi 12 minut.

  2. V kastrolu zpěníme na másle drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku. Po částech zalijeme mlékem, dohladka vymícháme a vmícháme do ní rajský protlak. Dochutíme citronovou šťávou.

  3. Omáčku povaříme 15 minut, přecedíme na rybu a necháme ještě 15 minut na teple. Nevaříme!

  4. Rybí filé s lehce pikantní omáčkou podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!