Vánočka s rozinkama recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks vejce
5 dkg máslo
1 ks žloutek
10 dkg cukr krupice
40 dkg hladká mouka
strouhaná citronová kůra
10 dkg polohrubá mouka
250 ml vlažné mléko
1 balíček sušené droždí
vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Do domácí pekárny dáme nejprve tekuté suroviny: vlažné mléko, rozpuštěné zchladlé máslo, rozkvedlaný žloutek a jedno celé vejce. Dál přidáme hladkou a polohrubou mouku, do jednoho rohu citronovou kůru z půlky citronu, do druhého rohu cukr krupice, do dalšího špetku soli, do prostředka v mouce uděláme důlek a dáme sušené kvasnice, které zahrneme

  2. Na domácí pekárně zapneme program příprava těsta, po zpracování dáme těsto na vál těsto rozdělíme na 5 ks ze kterých uděláme válečky. Z válečků upleteme vánočků - ze tří ze dvou a ještě jeden na tvar vánočky. Po upletení vánočky nechat ještě asi 30 minut kynout

  3. Rozklepneme a vyšleháme si vejce na potření vánočky. Vánočku pěčeme prvních asi 7 minut na 200 °C potom stáhneme na 150 °C a pečeme celkem 45 minut zkoušíme špejlí

  4. Pokud by se vánočka z hora připalovala, překryjeme jí alobalem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!