Rybí cordon bleu se špenátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
4 plátky tvrdý sýr
400 g listový špenát
4 plátky rybí filé
podle chuti
sůl
mletý pepř
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
máslo
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Očištěný a omytý listový špenát podusíme na másle s rozmáčknutým česnekem. Špenát dusíme s troškou vody do změknutí a podle naší chuti osolíme. Uvařený špenát scedíme a necháme stranou.

  2. Větší rybí plátky důkladně omyjeme a osušíme. Osolíme a opepříme. Na každý plátek ryby položíme plátek sýru a trochu špenátu. Rybu přehneme a konce spojíme párátkem.

  3. Rybí cordon bleu obalíme v hladké mouce, vajíčku a ve strouhance, jak jsme zvyklí.

  4. Obalené ryby smažíme v připraveném oleji pěkně dozlatova a ukládáme na kuchyňskou utěrku, abychom je zbavili přebytečného oleje.

  5. Rybí cordon bleu se špenátem podáváme teplé jako hlavní chod s naší oblíbenou bramborovou přílohou.

  6. Na recept jsem použila tresčí filé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!