Rybí cordon bleu se špenátem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 4 plátky tvrdý sýr 400 g listový špenát 4 plátky rybí filé podle chuti sůl mletý pepř trojobal vejce strouhanka hladká mouka podle potřeby máslo olej na smažení
Postup Rybí cordon bleu se špenátem recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěný a omytý listový špenát podusíme na másle s rozmáčknutým česnekem. Špenát dusíme s troškou vody do změknutí a podle naší chuti osolíme. Uvařený špenát scedíme a necháme stranou.
Větší rybí plátky důkladně omyjeme a osušíme. Osolíme a opepříme. Na každý plátek ryby položíme plátek sýru a trochu špenátu. Rybu přehneme a konce spojíme párátkem.
Rybí cordon bleu obalíme v hladké mouce, vajíčku a ve strouhance, jak jsme zvyklí.
Obalené ryby smažíme v připraveném oleji pěkně dozlatova a ukládáme na kuchyňskou utěrku, abychom je zbavili přebytečného oleje.
Rybí cordon bleu se špenátem podáváme teplé jako hlavní chod s naší oblíbenou bramborovou přílohou.
Na recept jsem použila tresčí filé.