Pikantní grilované batáty recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička tymián
1 ks chilli paprička
1 ks batáty
2 lžíce olivový olej
1 lžička himalájská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Batáty oloupeme a nakrájíme na stejně hrubé plátky

  2. V mističce smícháme papričku nakrájenou na kolečka, tymián, sůl a olivový olej

  3. Touto marinádou potřeme jednotlivá kolečka batátů a složíme zpátky do tvaru velké brambory a umístíme na alobal. Zbytek potřeme po povrchu. Množství marinády přizpůsobíme velikosti sladké brambory. Pikantní batáty pečlivě zabalíme do alobalu

  4. Pikantní batáty uložíme na gril nebo do vyhřáté trouby a pečeme doměkka. Podle teploty grilu či trouby pečeme 40 - 60 minut. Batáty by měly zcela změknout

  5. Pikantní grilované batáty podáváme jen tak jako chuťovku, případně jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!