Pikantní guláš v chlebu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 - 5 stroužků česnek
vývar
4 ks cibule
sádlo
2 lžíce rajčatový protlak
750 g hovězí kližka
naťová cibulka
1 špetka sušený tymián
1 hrst sušené houby
4 lžíce mletá sladká paprika
2 lžičky celý kmín
1 lžička chilli pasta
4 ks malý kulatý bochníček chleba

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí kližku očistíme a nakrájíme na kostky. Maso osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo a česnek jemně usekáme. Sušené houby rozdrtíme na prášek. Z kulatých bochníčků chleba odkrojíme vršky a střídky vydlabeme

  2. Na sádle orestujeme cibulku s kmínem, přidáme maso a za stálého míchání opékáme maso tak dlouho, dokud se vypuštěná šťáva z masa neodpaří. Pak vmícháme sladkou mletou papriku a vše krátce orestujeme. Přidáme chilli pastu, rajský protlak, česnek, drcené houby a tymián. Směs podlijeme vývarem a zakryté zvolna dusíme doměkka. Podle potřeby guláš dochutíme a zahustíme chlebem

  3. Pikantním gulášem naplníme bochníčky chleba, posypeme naťovou cibulkou a podáváme. Pikantní guláš v chlebu se hodí i na oslavy a nejrůznější příležitosti, kdy chceme své hosty překvapit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!