Pikantní grilovaný pstruh recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
0,3 lžiček tymián
4 ks pstruh
6 lžic olivový olej
mletý pepř
0,3 lžiček mletá paprika
4 lžíce citronová šťáva
0,3 lžiček chilli koření

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy omyjeme, očistíme, nasolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou

  2. Česnek oloupeme a rozmělníme

  3. Do oleje vmícháme česnek, mletou papriku, tymián a chilli koření. Vzniklou směsí potřeme připravené ryby

  4. Na dobře rozpáleném grilu opékáme 8 minut z jedné strany, poté otočíme a stejně dlouhou dobu pečeme i z druhé

  5. Grilovaného pstruha podáváme s opečeným bramborem ve slupce, grilovaným lilkem a pažitkovým dresinkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!