Rybí burgery s chilli omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks ciabatta
4 ks filet z mořských ryb
náplň
2 stroužky česnek
1 ks okurka
1 lžíce olivový olej
1 lžíce citronová šťáva
4 listy zelený salát
2 lžičky chilli omáčka
podle chuti
sůl
mletý pepř
na potření
olivový olej
1 ks zelená chilli paprička
1 lžíce limetková kůra
280 g hustý bílý jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme dresink. Smícháme 1 dlouhou zelenou chilli papričku, bílý jogurt a limetkovou kůru, dále přidáme pár kapek olivového oleje a dáme do lednice.

  2. V misce smícháme prolisovaný česnek, olej, chilli omáčku, citronovou šťávu, sůl a pepř. Touto směsí filety potřeme.

  3. Filety poté grilujeme 4 minuty z obou stran.

  4. Zeleninu omyjeme, okurku nakrájíme na plátky.

  5. Rozřízneme ciabattu, potřeme dresinkem, vložíme list salátu, plátky okurky a filet. Burger přiklopíme. Takto postupujeme se všemi čtyřmi rybími burgery.

  6. Rybí burgery s chilli omáčkou můžeme ihned podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!