Křehký koláč s tvarohem a borůvkami recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

cukr
2 ks vejce
2 ks vejce
100 g máslo
mléko
80 g cukr moučka
200 g polohrubá mouka
80 g škrobová moučka
370 g měkký tvaroh
3/4 balíčku kypřící prášek do pečiva
3 - 4 lžíce kompotované borůvky

Postup přípravy receptu

  1. Na vál prosejeme mouku, škrobovou moučku, prášek do pečiva a cukr. Přidáme změklé a na kousky nakrájené máslo a rozklepnutá vejce. Zpracujeme v hladké a vláčné těsto, podle potřeby přidáváme mléko

  2. Připravíme si náplň. Tvaroh utřeme se žloutky a podle potřeby osladíme. Promícháme s dobře okapanými borůvkami. Borůvky můžeme použít i mražené, ale před promícháním s tvarohem je necháme rozmrazit a okapat

  3. Těsto rozdělíme na poloviny a vyválíme na velikost menšího plechu nebo koláčové formy. První plát pomocí válečku přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Těsto potřeme tvarohovou náplní a překryjeme druhým plátem. Okraje dobře spojíme. Těsto na několika místech propícháme vidličkou, aby se nám při pečení těsto nenafouklo

  4. Koláč pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C dorůžova. Po upečení necháme vychladnout. Těsto je křehké, občas se trošku láme, ale na chuti to neubere

  5. Křehký koláč s tvarohem a borůvkami nakrájíme, pocukrujeme a podáváme jako sladké pohoštění. Chutná k čaji i kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!