Roláda z mletého masa s hermelínem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 lžička sůl
1 ks vejce
1 šálek mléko
1 ks cibule
3 ks párek
2 ks housky
1 ks hermelín
4 ks okurka
1 lžička pepř
1 lžíce hladká mouka
50 dkg mleté maso
0,5 lžiček drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso si ochutíme asi tak jako na sekanou. To znamená: Mleté maso ochutíme solí, pepřem, kmínem, utřeným česnekem, přidáme v mléce rozmočené housky, vejce, hladkou mouku a směs dobře promícháme, případně podle potřeby zahustíme strouhankou

  2. Pomocí potravinářské folie vyválíme plát, potřeme hořčicí, dáme na proužky nakrájený párek a okurku a poklademe plátky hermelínu

  3. Opět za pomoci folie stočíme do rolády. Posypeme strouhankou a dáme do pekáčku, podlijme vodou a dáme péct

  4. Jako příloha k roládě z mletého masa s hermelínem se hodí třeba bramborová kaše nebo na co má kdo chuť, vynikající je i studená jen tak na zakousnutí s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!