Roláda z mletého boku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti sůl mletý černý pepř náplň 6 ks vejce párek sterilovaná okurka směs 3 lžíce solamyl 0 l mléko 1 kg vepřový bok
Postup Roláda z mletého boku recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si vykostíme vepřový bok, nakrájíme ho na kostky a semeleme na masovém strojku. Přidáme 3 lžíce solamylu, 1/4 litru mléka, sůl, pepř a promícháme. Mletou směs vložíme do misky a necháme přes noc v lednici.
Druhý den si připravíme obdélník igelitu, který navlhčíme. Můžeme například rozříznout větší igelitový sáček. Semletý bok přeneseme na igelit, mokrýma rukama vytvoříme placku o síle asi 1 cm, potřeme hořčicí a naplníme 6 usmaženými vejci, párkem a okurkou.
Plát mletého masa opatrně svineme, pomocí igelitu přeneseme na pekáč a mírně podlijeme vodou.
Roládu pečeme přikrytou v předehřáté troubě. Asi po 1/2 hodině pečení roládu odkryjeme a necháme zčervenat.
Roládu z mletého boku podáváme s brambory. Roláda je ale výborná i studená s chlebem.