Roláda z mletého boku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
mletý černý pepř
náplň
6 ks vejce
párek
sterilovaná okurka
směs
3 lžíce solamyl
0 l mléko
1 kg vepřový bok

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si vykostíme vepřový bok, nakrájíme ho na kostky a semeleme na masovém strojku. Přidáme 3 lžíce solamylu, 1/4 litru mléka, sůl, pepř a promícháme. Mletou směs vložíme do misky a necháme přes noc v lednici.

  2. Druhý den si připravíme obdélník igelitu, který navlhčíme. Můžeme například rozříznout větší igelitový sáček. Semletý bok přeneseme na igelit, mokrýma rukama vytvoříme placku o síle asi 1 cm, potřeme hořčicí a naplníme 6 usmaženými vejci, párkem a okurkou.

  3. Plát mletého masa opatrně svineme, pomocí igelitu přeneseme na pekáč a mírně podlijeme vodou.

  4. Roládu pečeme přikrytou v předehřáté troubě. Asi po 1/2 hodině pečení roládu odkryjeme a necháme zčervenat.

  5. Roládu z mletého boku podáváme s brambory. Roláda je ale výborná i studená s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!