Roláda z bůčku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
5 ks vejce
3 lžíce solamyl
1/4 l mléko
2 ks cibule
hořčice
pepř
1 kg vepřový bok
měkký salám (junior)

Postup přípravy receptu

  1. Pomletý bok dáme do mísy, přidáme mléko, solamyl, sůl a pepř. Šleháme, až se nám všechny suroviny spojí (Já to dám do robotu a šlehám asi půl hodiny). Dáme do lednice do druhého dne odpočinout

  2. Druhý den pokrájíme cibuli nadrobno, osmahneme, přidáme vejce a usmažíme. Měkký salám nakrájíme na kolečka

  3. Masovou směs rozválíme na pomokřeném igelitu, potřeme hořčicí, dáme vajíčka a zakryjeme salámem. Vše stočíme do rolády a dáme péct. Roládu z bůčku podléváme vodou, pečeme pomalu (asi při 110 °C) dozlatova

  4. Jako příloha k roládě z bůčku se hodí bramborová kaše, okurek nebo červená řepa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!