Čočkový salát s červenou řepou recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
1 kostka masox
mletý pepř
sušený tymián
2 ks sterilovaná okurka
1 ks červená řepa
2 ks vejce natvrdo
200 g půlená čočka

Postup přípravy receptu

  1. Nejlépe den předem si připravíme řepu: Použijeme střední velikost cca 6 - 8 cm. Vydrhneme pod vodou, odkrojíme špičku a srdíčko. Pokapeme olejem, posypeme solí a suš. tymiánem. Zabalíme do 2 vrstev alobalu a pečeme na 180 °C cca hodinu

  2. Půlenou čočku vaříme v masoxu, až se začne lehce rozvářet, odstavíme stranou a necháme vychladnout

  3. Do mísy vložíme čočku, přidáme na jemno pokrájenou řepu a okurku, lehce osolíme, opepříme a zamícháme. Na závěr zlehka přimícháme nadrobno pokrájená vejce

  4. Čočkový salát s červenou řepou můžeme ihned podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!