Čočkovo-sýrová pomazánka recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

sůl
1 konzerva tuňák ve vlastní šťávě
80 g žervé
1 šálek červená čočka
150 g tavený sýr
2 ks vejce natvrdo
mletý černý pepř
1 lžíce čerstvá pažitka
1 ks jarní cibulka s natí

Postup přípravy receptu

  1. Červenou čočku uvaříme podle návodu na obalu doměkka a necháme vychladnout. Tuňáka necháme okapat na sítku, ale šťávu nevyléváme. Vejce uvaříme natvrdo a vychladlá nastrouháme najemno. Pažitku a jarní cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno

  2. V míse ušleháme žervé s taveným roztíratelným sýrem do hladka. Pak vmícháme nastrouhaná vejce, kousky tuňáka a uvařenou čočku. Pomazánku podle potřeby naředíme šťávou z tuňáka a přidáme nasekanou pažitku a cibulku. Vše promícháme, ochutíme solí a pepřem a necháme odležet

  3. Čočkovo-sýrovou pomazánku podáváme namazanou na celozrnném pečivu jako svačinku. Můžeme ji ale servírovat i na teplých česnekových toustech jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!