Roláda s banány a pařížskou šlehačkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
cukr krupice
3 ks banán
polohrubá mouka
3 ks ledové kaštany
1 balíček ztužovač šlehačky
2 kelímky smetana ke šlehání 31%
na potření
marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Zvážíme tři vejce. Kolik váží vejce, tolik dáme cukru krupice a tolik polohrubé mouky. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme po lžičkách polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a přidáme asi 4 lžíce studené vody.

  2. Těsto dáme na pečící papír a pečeme v troubě na 180 °C asi 15 minut.

  3. Upečenou roládu potřeme kyselou marmeládou (nejlepší je rybízová) a poklademe na kolečka nakrájenými banány. Lehce potřeme šlehačkou a zabalíme. Zbytek šlehačky dáme na vrch rolády.

  4. Šlehačku si připravíme takto: Kelímky šlehačky dáme vařit a přidáme troje ledové kaštany. Necháme do druhého dne vychladnout, jde to i ten den, ale pařížská šlehačka je lepší chlazená. Pak šleháme ručním šlehačem a pro jistotu přidáme jeden ztužovač do šlehačky.

  5. Roláda s banány a pařížskou šlehačkou je vynikajícím lehkým dezertem ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!