Pečené nové brambory s mrkví, cibulí a česnekem recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

6 - 8 stroužků česnek
3 - 4 lžíce olej
2 ks cibule
4 ks mrkev
hrubá sůl
1,2 kg nové brambory

Postup přípravy receptu

  1. Menší nové brambory dobře omyjeme, jemnou slupku necháme. Brambory nakrájíme na půlky nebo čtvrtky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na hranolky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké měsíčky, česnek na hrubé plátky

  2. Na plech vylijeme olej, vsypeme zeleninu, zasypeme hrubou solí a podle chuti můžeme přidat i různé bylinky - tymián, rozmarýn, kmín. Nové brambory se směsí zeleniny pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C za občasného promíchání, až jsou brambory měkké a zlatavé. Já pekla asi 35 - 40 minut

  3. Pečené nové brambory s mrkví, cibulí a česnekem ihned podáváme se studenými omáčkami. Někomu poslouží jako příloha, vegetariánům klidně i jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!