Pečené nové brambory recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
máslo
4 lžíce olivový olej
12 ks nové brambory
čerstvé bylinky
1 lžička bylinková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nové a středně velké brambory důkladně očistíme od nečistot, slupku ponecháme. Brambory nakrájíme na tenké plátky do 3/4, postupujeme opatrně, abychom brambory nepřekrojili

  2. V misce rozmícháme olivový olej, bylinkovou sůl a na jemno prolisovaný česnek

  3. Brambory přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme ochuceným olivovým olejem. Kousky česneku spíše opatrně zatlačujeme do mezírek, aby se nám nepřipálil

  4. Troubu předehřejeme na 200 °C a brambory při této teplotě pečeme asi 45 minut, až jsou zlatavé a měkké. Doba propečení záleží na velikosti brambor. Ke konci pečení necháme na každé bramboře nechat rozpustit tenký plátek másla

  5. Pečené nové brambory ihned podáváme, jsou efektní přílohou, ale chutnají i samostatně se studenými omáčkami

  6. Tip: Olivový olej můžeme libovolně dochutit oblíbenými čerstvými bylinkami (bazalka, rozmarýn, tymián).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!