Rizoto s tuňákem a brokolicí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 0 hlávek brokolice 3 plechovky tuňák ve vlastní šťávě 1 plechovka sterilovaná kukuřice 1 plechovka sterilovaný hrášek 3 hrnečky jasmínová rýže podle chuti sůl eidam mletý černý pepř
Postup Rizoto s tuňákem a brokolicí recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si dáme vařit jasmínovou rýži. Cibuli nakrájíme nadrobno a brokolici na menší kousky. Eidam nakrájíme nahrubo.
Na rozehřátou pánev vysypeme tuňáka i se šťávou, rozmícháme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme. Po chvíli přidáme kousky brokolice a rozmícháme. Smažíme na mírném ohni, dokud brokolice nezměkne. Poté přidáme kukuřici a hrášek, osolíme, opepříme a ještě chvíli restujeme.
Dále celou směs rozprostřeme do zapékací misky, na směs nasypeme uvařenou jasmínovou rýži a promícháme. Na vrch rozprostřeme nakrájený eidam a rizoto dáme na chvíli zapéct do trouby.
Rizoto s tuňákem a brokolicí ihned podáváme jako hlavní chod.