Rizoto s tuňákem a brokolicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
0 hlávek brokolice
3 plechovky tuňák ve vlastní šťávě
1 plechovka sterilovaná kukuřice
1 plechovka sterilovaný hrášek
3 hrnečky jasmínová rýže
podle chuti
sůl
eidam
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si dáme vařit jasmínovou rýži. Cibuli nakrájíme nadrobno a brokolici na menší kousky. Eidam nakrájíme nahrubo.

  2. Na rozehřátou pánev vysypeme tuňáka i se šťávou, rozmícháme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme. Po chvíli přidáme kousky brokolice a rozmícháme. Smažíme na mírném ohni, dokud brokolice nezměkne. Poté přidáme kukuřici a hrášek, osolíme, opepříme a ještě chvíli restujeme.

  3. Dále celou směs rozprostřeme do zapékací misky, na směs nasypeme uvařenou jasmínovou rýži a promícháme. Na vrch rozprostřeme nakrájený eidam a rizoto dáme na chvíli zapéct do trouby.

  4. Rizoto s tuňákem a brokolicí ihned podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!